Tuin van Adolf John

Sigaren
EiB


Het huis van Adolf John werd in Woensel gebouwd op de hoek van het stationsplein en de Dijk (Lange Dijk-Vestdijk). Dicht bij het eveneens in Woensel gelegen kerkhof van Eindhoven.
Zijn eerste kinderen werden in Woensel geboren. Dochter Josephine Jeannette Marie werd op 16-4-1875 na de annexatie van het klooster in Eindhoven geboren. 1890 kerkhof vanaf de hoek Tramstraat Dommelstraat.
De naast het kerkhoog gelegen fabriek van Vissers, Langemeijer en co is hier net klaar. 10 jaar later zou het kerkhog geruimd worden.
Op 1-6-1900 kocht Adolf John het perceel "het Oude Kerkhof" aan den Dijk voor zestienduizend zeshondervijfentwintig gulden. Het paste mooi bij zijn bezittingen aan het Stationsplein en de Dommelstraat.

Wanneer het geruimde kerkhof "het Oude Kerkhof" werd is onbekend.
De Vest was tot 1874 de grens tussen Woensel en Eindhoven. De Dijk was Woensels grondgebied. Tot de bouw van een kerk in Stratum moesten de Stratumse parochianen van de Dekenale Sint Pieterskerk te Woensel via de Dijk om Eindhoven heen lopen om de kerk te bezoeken. Tijdens de Hollandse (protestandse) overheersing was dat de schuurkerk op D'erp. Op het stuk aan de Dijk bouwde zoon Adolphe Antoine Louis Marie in 1904 drie, later wit geschilderde, stads-villa's.

De huizen van Mignot en van de Block
Op het stuk tussen de Dommelstraat, de luciferfabriek en de huizen van zoon Adplphe liet Adolf John een tuin aanleggen.

De tuin van Adolf John.
Met rechts de nog niet wit geschilderde huizen die aleen via het parkje te bereiken waren.


De plaats van de tuin is nog te zien in de Raiffeisenstraat.


In 1906 werd de aanleg van de Parkstraat langs de stads-villa's van Adolphe Antoine Louis Marie goedgekeurd.