Willem Mignot

SigarenWillem (Willy) Mignot
Willem Mignot
Willy Mignot is geboren op 11-11-1915 in Eindhoven,
zoon van Remi Pierre Paul Antoine Marie Mignot en Lidwina Nathalia Helena Maria Deurvorst.
Willy is overleden op 02-06-1972 in Hapert, 56 jaar oud.
Beroep: Beeldhouwer
(Geboren in een geslaagde, degelijk conservatief-katholieke fabrikantenfamilie lag het voor de hand dat zoon Willy net als zijn broers een plaats zou vinden in de leiding van de sigaren- en sigarettenfabriek. Mignot & De Block, het bedrijf van zijn vader en grootvader. Zijn schoolprestaties en zakelijke interesses bleven achter en toen hij uiteindelijk na een moeizaam behaald eindexamen te kennen gaf dat hij naar de kunstacademie wilde, stond zijn familie hier niet onverdeeld positief tegenover. Zijn vader ondernam pogingen om hem een carrière te laten doorlopen in de militaire dienst, maar voor Willy stond vast dat hij de kunst wilde dienen en ging naar de Rijksacademie in Amsterdam.
[bron: http://www.devalk.com/kunstenaars/mignot/mignot.html]

Werkstukken in Eindhoven.

Ornamenten, dierenriemtekens, aan de fontein op de rotonde Floraplein.

"Monument voor de vrouw" (1956), op de hoek Parklaan Zilvermeeuwlaan.

"Smid met leerling" (1959), Piuslaan.


Reliefs, "Ik kom, ik ga" (1956), aan de zijmuur van station Eindhoven.


Relief Dr. Anton Philips brons hoogte 50 cm Eindhoven voormalig hoofdkantoor Philips Emmasingel) [bron: http://www.devalk.com/kunstenaars/mignot/mignot.html]
Het is daar niet meer te vinden, waar wel? De Eric Drent, Sr. Communicatiemanager / woordvoerder algemene zaken, van de N.V. Philips toonde zijn DES-interesse door te zeggen: "Dat weet ik niet."
[[www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/mediacontact/netherlands/index.wpd De Sr. Communicatiemanager / woordvoerder algemene zaken.]]Schoonvader. Prof.-Dr.-Ir-H.-Gelissen Commissaris M&dB

Willy trouwde, 31 jaar oud, op 29-04-1947 in Maastricht met Catharina Marthe Wilhelmina Bernardina Gelissen, 19 jaar oud. Catharina is geboren op 08-08-1927 in Roermond, dochter van Henry Caspar Josph Hubert Gelissen en Wilhemina Roos.