Sigaren

Eugene Mignot en Bebette Mignot-Le Brun en het Eindhovens Dagblad

Eugene Adolf Jeanette Marie Mignot geboren op 24-08-1882 om 23:40 in Eindhoven.
Hij was op 24-8-1911 vanuit de Vereeniging Volkshuisvesting medeoprichter van het Eindhovensch Dagblad.
Functie: in 1911 Secretaris Vereeniging Volkshuisvesting (Anton Philips was elected chairman, the post of secretary was occupied by Eugene Mignot, also a manufacturer, and mayor de Vries of Woensel was offered a seat on the committee by reason of his experience as a public administrator.)
Bron: Meierijsche Courant 13-11-1917.

Eugene heeft in 1920 Brussel, de geboorteplaats van zijn verloofde, als woonplaats gekozen. Van 1921 tot 1923 woont hij op Avenue de la Toison d' or 80, Brussel. In november 1923, na zijn huwelijk in 1922, woont hij op Avenue Louis Lepoutre 54, Brussel.


Eugene en Bebette Mignot-Le Brun op een feest in Eindhoven in naar verluidt 1928.

Een krantengebouw als breekijzer.
De Nieuwe Eindhovense Krant heeft er nauwelijks gezeteld. In 1963 werd het Eindhovens Dagblad, toen nog steeds het belangrijkste nieuwsmedium van de regio, door de enige eigenaresse, de van origine Waalse mevrouw E. Mignot-Lebrun ‘als een zak appelen’, schreven andere kranten geschokt, aan de Teulingsen verkocht. Zij lieten een trots ED-logo met wereldbol op de zijgevel van het gebouw aanbrengen.
(http://manieren.blogspot.nl/2013/07/een-krantengebouw-als-breekijzer.html)

De rest van het verhaal staat in het boek van Cas van Houtert, ‘Uit doorgaans betrouwbare bron’ over de geschiedenis van het ED (2003).

Uit doorgaans betrouwbare bron:
De aandelen van drukkerij Hermes, de uitgeverij van het Eindhovens Dagblad, zijn sinds maart 1948 eigendom van één man, mr. Eugène A.J.M. Mignot.
Hij heeft in 1946, naar verluidt voor de alleszins bescheiden som van f 45.000 het aandelenpakket van zijn broer Remi overgenomen. Nu, als gevolg van de ontzuiling, met enige regelmaat berichten over pers- concentraties de ronde doen, koestert men zich bij het ED in de prettige wetenschap dat een eventuele koper wel heel veel geld zal moeten meebrengen.
Het Eindhovens Dagblad is een van de meest florissante regionale bladen van Nederland.

Een man die beter weet is A.P. Moll, algemeen directeur van Hermes en het ED. Hij is al eens voorzichtig door zijn collega Van Hussen gepolst en reist daarom, het zekere voor het onzekere nemend, naar Wassenaar om bij Eugène Mignot zijn licht op te steken. Deze ligt weliswaar ziek op bed, maar kan hem toch volledig geruststellen: "Het ED wordt niet verkocht; voor geen prijs!"
Mignot is evenwel geen lang leven meer beschoren. Hij overlijdt in de zomer van 1963 en laat zijn aandelen na aan zijn eega, de Waalse Bebette (Elisabeth M.C.F.Gh. Mignot-)Le Brun.


--de Waalse Bebette (Elisabeth M.C.F.Gh. Mignot-)Le Brun-- ter gelegenheid van de 80 verjaardag van Abbe Adolphe Mignot 21 oktober 1983 Val Duchesse Bruxelles.

De weduwe heeft geen enkele band met het ED. Wel wil zij over veel, heel veel geld beschikken, want zij voert een staat die zelfs in Wassenaar opzien baart. De Cebema aarzelt niet en betaalt de gevraagde miljoenen uit de achterzak. De weduwe verdwijnt daarna spoorslags naar Zwitserland, waar zij nog lang in weelde zal baden."

Jean Louis Mignot ontmoette begin maart 2015 op een metro station de laatste butler van Bebette.

Filmpje van de Butler
Het past bij het verhaal van Bebette.
Tot haar laatste dagen had ze een Butler,
Hij boot mij stiekems een glaasje champagne in de keuken ( een keer gebeurd) aan als ik bij Bebette was. Hij kende de hele familie .
Moet je voorstellen Jean Louis Mignot ontmoet hem toevallig in de Metro in Bruxelles.
Hij reageert spontaan en doet de groeten aan mij (Adolphe Mignot jr)

Misschien toevoegen ...dat de Butler spreekt tegen Adolphe Mignot jr.

klik voor artikel
Index Mignot & de Block